dimarts, 8 d’abril del 2014

Debat - "Quins pares entren a l'escola...


Us convidem al debat "Quins pares entren a l'escola i quins es queden a la porta? Diferents tipus de famílies, diferents tipus de participació





El debat es podrà seguir en directe per videostreaming a través del web de la Fundació Jaume Bofill i també via Twitter @FundacioBofill i @familiesambveu amb el hashtag #aulabofill.




Dimarts 8 d’abril de 2014 a les 18.30 h al Palau Macaya de l'Obra Social "la Caixa", la Fundació Jaume Bofill i “Famílies amb veu” us convidem a l’Aula Bofill on debatrem sobre per què unes famílies participen a l’escola i d’altres no, i què pot fer l'escola per promoure una major participació.

A l'Aula us presentarem l'informe "Com participen mares i pares a l'escola? Diversitat familiar i d'implicació en educació", el tercer del projecte "Famílies amb veu", que explora la participació de la majoria silenciosa de famílies a partir d'una enquesta representativa a 1.500 mares i pares de tota Catalunya.

Accés lliure i gratuït. Només NOMÉS CAL INSCRIURE'S.

foto

AULA



Si els centres tenen la clau d'entrada de les escoles, quins dispositius s'estan mobilitzant per fomentar una participació activa i coresponsable? S'està oferint la clau de la porta d'entrada a les famílies o tot queda en bones intencions? Si hi ha una gran diversitat de famílies, per què unes tenen més facilitat per involucrar-se a l'organització escolar i d'altres no s'hi senten convidades? Hi ha condicionants interns de la participació, relacionats amb l'estructura familiar, el nivell d'estudis, la classe social o l'origen dels pares? Qui mana a l'escola? Què entenem per participar?

Intervindran:

Marta Comas, directora del projecte "Famílies amb veu".

Maria Jesús Comellas, doctora en psicologia, experta en orientació familiar i educativa. Professora del Departament de Pedagogia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Montserrat Ruiz, directora i mestra de l'escola Tanit de Santa Coloma de Gramenet (Comunitat d'aprenentatge).

Noelia Fontana, mare de l'AMPA de l'escola Salvador Espriu de Sant Feliu de Llobregat.

Moderarà Ismael Palacín, director de la Fundació Jaume Bofill.

Accés lliure i gratuït. Només NOMÉS CAL INSCRIURE'S.

El debat es podrà seguir en directe per videostreaming a través del web de la Fundació Jaume Bofill i també via Twitter @FundacioBofill i @familiesambveu amb el hashtag #aulabofill.